menjünk bele a hullámjába!

akár giga nagy jachtot, akár mini ladikot látunk, l. mindig ezt kiáltja, aztán összevesznek b.sal, hogy belemenni vagy nem menni bele. ha belemész, fáj, ha nem, akkor meg nincs élmény. l. hiába verte be az állát, a fejét, a könyökét, a lábát, mégis mindig belemenne. irigylem a gyerekeket, és most nem azért, amiért csak simán élvezni tudnak mindent és bármit és megtalálják a jót, a vicceset, a funkyt bárhol, hanem amiért ki tudják fejezni az érzelmeiket. always wanting more. 

ha van wifi, van minden. zágrábban lehet ingyen netezni bárhol, és kivételesen nem (csak) facebookozással b.szom az időt. másfél óra múlva indul a vonatom, háromkor leszek a balatonnál. mindegy, csak víz legyen. most egy ideig megint a duna partján fogok ebédelni, ne hiányozzon annyira a tenger. egy vitorláson kéne dolgoznom, kár, hogy gyenge vagyok. 

életem tizenharmadik kávéját iszom. (vagy huszonhatodik, mindegy, lényegében csak cukorszirup, annyira nem bírom az ízét. lehet, hogy nem horvát-, hanem inkább olaszországban kéne próbálkozni.) kb. ugyanennyi hullócsillagot láttam idén, de hiába kívántam, mégsem ő (vagy a hasonmása) ült mellettem a vonaton. talán majd most. talán épp siófokra tart, és nem pedig idegesítő, bunkó, sima horvátokkal kell utaznom. (akik valahol tanulják a bunkóságot, ez tuti. ugyanott, ahol megtanulják, hogy ha beszélnek valakihez, a töküket vakarják. haladóknak biciklizés közben is megy.)

sokszor olyan, mintha nem lennének érzéseim, pedig csak megtanultam elnyomni őket. flegmán sétálok a még alvó galambok között a vasútállomáson. nem veszek levegőt két percig. míg lemerülök a víz alá, hogy a halak azt hihessék, a hajam is hínár és körbeússzanak. míg polipot keresek a sziklák között, ahová már nem érnek el a napsugarak. míg a levegőben repülök, aztán bevágódom a tengerbe, amikor m. és k. mégsem kegyelmeznek. míg elhaladok a pályaudvaron amellett a férfi mellett, aki összegyűjtött minden maradékot a kukákból. 

l. és b. sírnak, ha megütik magukat, ha elveszik tőlük a telefont, ha aludni kell, ha álmosak, ha hideg a víz, ha nem akarnak valamit, ha nagyon akarnak valamit. amúgy meg csak simán jól érzik magukat.

egy vitorláson kéne élni. menjünk bele a hullámjába!