még több kérdés

, még több válasz. (copyright i.)

1. mi a kedvenc szavad, amit a legjobban szeretsz hallani?
szeretem, amikor valaki azt mondja, gyönyörű vagy, bár általában inkább a kimondás pillanata gyönyörű. amúgy meg persze a szeretlek, ha igaz.

2. hány emberért fognál fegyvert?
most úgy gondolom, hogy nagyon sokért. kb. mindenkiért, akit szeretek. a családomért meg a barátaimért. de csak ha kényszerítenének. mondjuk megtámadnák őket vagy mittudomén, és csak én menthetném meg. de persze elképzelni meg ilyeneket mondani nagyon könnyű. akár az életem árán is, persze. 

3. ha most terhes lennél, megtartanád? (ha egyedül, férj vagy apa nélkül kellene felnevelned a gyereket.)
pont ezen gondolkodtam ma reggel (délben), mielőtt felkeltem. hogy valószínűleg megtartanám. de ezek megint csak szavak. bepánikolnék nagyon, az biztos. és ha egyedül kéne felnevelnem... uhh... elég durva teher lenne ez rajtam is meg a gyereken is. egyrészt félő, h mártírkodnék. másrészt félő, h nem tudnám beadni se magamnak, se a gyereknek, h nem vagyok kurvamérges (magamra, az apjára, a világra), amiért egyedül kell nevelnem. harmadrészt nem is tudnám eltartani. negyedrészt úristen... inkább megyek a következő kérdésre.*

4. mi a kedvenc illatod?
mindig más. hangulattól függ. szóval nincs kedvenc, hanem sok-sok nagyonjó van. nem is feltétlenül illat, mert például imádtam a limoges-i tornaterem szagát. a gyerekkori lépcsőházunk szagát. amikor a kiteregetett ruhák illata elárasztja a lakást, és mintha a mosógépbe lépnél be, olyan. a sütés-főzés illatait. hú, nagyon szeretek szaglászni.

5. ha a családod veszélybe kerülne, rálőnél valakire, akit ismersz és/vagy szeretsz?
gondolom igen, ha tényleg nincs más választásom. de remélem, sosem derül ki, hogy ez csak szájalás vagy tényleg.

6. ha gyereked születne, felhagynál az eddigi életformáddal teljesen?
na ennyit a nagy hárításról, visszaüt megint a gyerektéma. úgy képzelem, hogy ha gyerekem születne, akkor ugye kilenc hónap alatt feldolgoznám, h gyerekem fog születni, aztán abbahagynám a munkát, és otthon lennék vele. és kilenc hónap alatt azt is feldolgoznám, hogy nem járhatok bulizni, nem maradhatok fenn elmebeteg módon későig. de mondjuk slamelni eljárnék, azért csak lenne valaki, aki vigyáz a gyerekre három órát. meg hát kurvára remélem, hogy a barátaimmal is találkoznék, amikor csak lehet. alkoholt nem innék és nem cigiznék még kocában sem. de amúgy olyan nagyon nem változtatnék szerintem. talán próbálnék összeszedettebb lenni.

7. ha utazhatnál az időben (bármennyit), kitől kérdeznél és mit?
szerintem a szüleimtől kérdeznék meg dolgokat, anno. hogy miért úgy csinálják, ahogy. vagy csak meglesném őket. vagy tanácsot kérnék mondjuk m-tól vagy a-tól, hogy mit gondol, melyik történelmi korszakba menjek vissza és mit kérdezzek, hogy ne legyen ennyire elbaszott a világ.
egyébként meg nagyon sok mindenkit megnéznék. pl. az 1900-as évek elejének budapesti kávéházi életét. (mondjuk erről már mesélt é. néni, és nagyon fasza lehetett.) meg párizst a forradalomkor. meg a középkori franciaországot is. de nem kérdeznék, csak nézném, ahogy élnek.

8. mi a kedvenc filmed?
jeux d'enfants. most hirtelen ez ugrott be. de nincs kedvenc, csak aktuálisan mindig. 

9. ha kapnál egy csúcsmunkát egy idegen országban, elvállalnád?
esetemben nem tudom, mi lenne a csúcsmunka, de szívesen élnék még egy kicsit külföldön. mondjuk egy évet. mondjuk montpellier-ben a tengerparton. vagy mondjuk lennék szörfoktató (és/vagy vitorlás) lacanau sur océannál.

10. ha csak egy embert menthetnél meg egy hajóról, ahol minden szeretted fent van, ki lenne az? 
ez olyan, mint a sophie választása. szerintem ott dönteném el, hirtelen. így előre megfontoltan minden döntés rossz. ott hirtelen is, de akkor talán kevésbé gyűlölném magam érte.

11. ha felkérnének az első, nagyon kockázatos marsutazásra, elvállalnád?
azt hiszem, nem. még egy nagyon nem kockázatos holdutazást sem biztos, bár gyönyörű lehet kint lenni a mindenségben.

12. melyiket választanád? soha nem léphetsz fel és nem írhatsz, de élsz száz évet, vagy soha nem tudod meg, mennyit élsz, de megtarthatod az írást-fellépést.
biztos, hogy megtartanám. úgy még esetleg élhetek száz évet, de nélkülük minek.

13. mit választanál, beteljesületlen szerelem miatt örök boldogtalanságban, de szerelemben élni, tudva, hogy soha nem lesz a tiéd, vagy szerelem nélkül, de boldogan?
nem hiszem, hogy szerelem nélkül tudnék boldog lenni. vagy bárhogy tudnék boldog lenni. szóval az elsőt. 

14. barátaidat választanád vagy a szerelmet?
a barátaimat. de nehéz döntés lenne, nagyon.

 

 

*távol álljon tőlem amúgy a hárítás mint olyan.