függő

vagyok, ez biztos. gmailfüggő, mindenekelőtt. és emberektől is függök, még ha nem is mindig tudják, mennyire.

aki nem tudta volna még, a nyúl éve van. mármint a kínaiak szerint. február 3-tól január 23-ig tart. bár kétezertizenkettőben úgyis becsapódik egy meteor vagy kisbolygó vagy valami hasonló a földbe, szóval ez végülis lényegtelen. az már kevésbé, hogy akkor is így csinálnám a dolgaimat, mint most, asszem, ha tuti jövőre lenne világvége. és ez jó.

a nyúl az (ellen)állóképességet és az állhatatosságot jelképezi, azt mondják. mozgalmas, mégis nyugodt év lesz ez. kiváncsi vagyok, mennyire. például tuti, hogy kimegyek firenzébe meg heidelbergbe. esetleg franciaországba is. többször. meg mások is elmennek. 2010 volt az elengedés éve, a véglegesé. most csak azt kell feldolgozni, hogy mindenki (többek között én is, remélem) elmegy-visszajön.

munkaterület szempontjából 2011-ben kedvezményezettek (ezt aztán jól megfogalmazták) az orvosok, a művészek, az asztrológusok (naná!), a divattervezők, a lelkészek és azok, akik külföldön vállalnak munkát. ezek szerint tényleg el kell húzni ebből az országból. vagy művésznek lenni. remélem, az írás annak számít.

t.e-val együtt jövőre jelenik meg a kötetünk. vagy nem.