mi ért

mi értelme dolgozni menni? hívogatni az ügyfeleket, a családomat, a bankot, a biztosítót, a főbérlőt? rendet tenni a szobámban, kitakarítani a lakást, csetelni, összepakolni, sétálni az esőben, eláztatni a cipőmet, fellépést szervezni, szöveget szerkeszteni, star warst nézni, elmosogatni? értelmes dolgokat szervezni? tavaszibb kabátot venni? kiolvasni a könyvemet? bőröndöt pakolni, sminkelni, körmöt lakkozni? ha az egészből csak a kialvatlanságra fogható, mégis megmagyarázhatatlan önsajnálat marad.

 

egyébként az újabb star wars harmadik részét nem értem, miért utálják annyian szívből. szerintem tökéletesen tükrözi magyarország fel újjá leépülését. tapsviharközepettemúlószabadság. de ennek bizonyára semmi köze a (köz)hangulat(om)hoz.

egyébként2, ha már önsajnálat, ezt találtam egy dátummal nem jelölt bejegyzésekkel teleírt füzetben:

fekszem a jelenben, nem hagyom magam rád gondolni. / kopik a körömlakk. még a szegedi pályaudvarról is csak budapesti éjszakák jutnak eszembe. / fölösleges minden tudásom rólad. próbállak utálni, amiért nem szeretsz. / ezt bárkinek írhatnám. minden most van. örökké / tart a szeretet közöny gyűlölet, húzd alá a megfelelőt, / most.